Veckans svart-vita bild 2021

För några år sedan, på en loppmarknad, i Spanien bläddrade jag länge i en fotobok med svart-vita bilder. Fotografen hade tagit en ny bild. Varje dag, under ett års tid. 365 svartvita bilder alltså! Bilderna var bra. Boken stor och tung, Priset överkomligt men vikten krävde extra avgift på flyget hem. Avstod. Ångrade mig efter några dagar och vände tillbaka till loppmarknaden. Tyvärr fanns inte boken kvar. Ångrar det fortfarande.

Har bläddrat igenom stora delar av mitt gamla arkiv av analoga svart-vita negativ under höstvintern. Inser att jag nuförtiden nästan aldrig fotograferar/redigerar mina bilder till svart-vitt. Inspirerad av minnet och mina gamla pärmar med svart-vita negativkartor utmanar jag mig själv att ta nya bilder under 2021. Träna mitt öga att se.

Samtidigt växer en form av veckodagbok fram. Får se vad som händer med bilderna när året är slut. Fullföljde jag? Speglar bilderna år 2021? vad skall jag använda bilderna till?

PROJEKT
Att: Varje vecka publicera en nytagen svart-vit bild
Klicka på bilderna för att se hela bilden.