Svenskt Grand National 2018

Nu är jag här igen. För 6:e året i rad! Denna gång utan något ansvar för att bilderna skall användas mer än för mitt privata intresse. Tänker testa en variant på långa exponeringstider. Upptäcker att jag glömt och lägga ner gråfilter. Slarvigt! Strosar runt och kan inte bestämma mig vad jag skall plåta. Det mesta har jag ju gjort så många gånger. Hästar som springer och hoppar över hinder, ryttare, publik, VIP-personer. Glada vinnare och ledsna förlorande hästägare, TV-team, fantastiska funktionärer som sliter länge med förberedelser för en dags fest.

Går ner mot Stora Sjösvängen, gillar att ligga där på magen och känna vibrationerna i kroppen när hästarna dånar igenom kurvan. Det här är hästarnas formel ett! Träffar på en gammal fotokamrat och småpratar ett tag. Trevligt! Lägger mig i kurvan bredvid en kvinnlig tävlingsdomare. Det är sex stycken ute efter banan och kollar. Framförallt där TV-kamrorna inte kommer åt. Banchefen kommer åkande förbi, stannar och pratar även han en stund. Går upp mot Engelska hindret inför själva Grand National heatet. Möter en yngre kvinnlig fotograf. Växlar några ord, ger några tips på bra fotoplatser. Fick se några av hennes bilder ikväll. Himla bra bilder!

Känner att fotoaptiten och lusten inte är på plats. Packar ihop, trots att det är flera lopp kvar.

Bilden är från Stora Sjösvängen. Där det vibrerar så häftigt i marken! Inte så typisk bild för en tävling som är så fokuserad på hinder. Nog därför vi är ensamma domartjejen och jag.