Naturfotografiska i Hallstahammar

Naturfotografiska arrangerade en heldag ”Inför biologiska mångfaldens dag”.

Vad är det?
2002 utsåg FN den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen är till för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.

Naturfotografiska levererade en helspäckad och intressant lördag. Jag var tvungen att ordna med något annat under en av föreläsningarna – tyvärr.
Programmet började med info om arbetet med att bilda ytterligare ett lokalt, tätortsnära naturreservat i kommunen. Därefter ett föredrag av Moa Pettersson om biologisk mångfald. Sedan var jag tvungen och välja bort ett tydligen mycket uppskattat föredrag av Sebastian Kirppu. År 2014 höll han det årets mest uppskattade sommarprogram i radion. Får ladda ner det som kompensation.

Naturfoto Västmanlands årstävling redovisades (sex klasser, där årets fotograf blir den som har den sammanlagda lägsta platssiffran). Massor av väldigt bra bilder redovisades. Segrare blev karlstadsfotografen Mats Grimfot. Dagen avslutades med ett bild och naturprogram av Thomas Jågas/N. Otroligt bra och det avslutande bildspelet var grymt! Härlig dag!

På den gryniga bilden ses Årets Fotograf i Naturfoto Västmanland Mats Grimfot gratuleras av Naturfotografiskas curator Anders Geidemark/N.